Szerver üzemeltetés és hosting

Az SMB Best Admin Kft. sok éves tapasztalattal rendelkezik szerverek üzemeltetése terén. Az általunk üzemeltetett szerverek nagyobb hányada speciálisan kialakított szervertermünkben van elhelyezve, de jelentős mennyiséget üzemeltetünk ügyfeleink telephelyén is. Jelenleg közel 150 szerver üzemeltetését, és további 20 szerver hostolását látjuk el. Tevékenységünk során fontosnak tartjuk, hogy az elhelyezés módja minden esetben megfelelő legyen a szerverek adat-, és működési biztonságát tekintve, ennek érdekében ügyfeleinknél is tevékenyen részt veszünk a szerver szobák kialakításában.

Rendszermérnöki gárdánk felkészültsége lehetővé teszi, hogy a piacon található elterjedt rendszereket megfelelő szakértelemmel, és magas rendelkezésre állással üzemeltessük. Jelenleg az alábbi rendszerek üzemeltetését végezzük: SUN Solaris, HP Unix, Novell, Microsoft, Linux, Citrix, Xen
Az általunk üzemeltetett szerverek esetén fokozott jelentőségűnek tartjuk, hogy minden szerver státuszáról folyamatosan kapjunk információt, ezért az üzemeltetés első lépéseként a szervert, és a futó alkalmazásokat minden esetben egy monitorozó rendszerbe kötjük be, amely minden hibáról, változásról értesíti szakembereinket, akik azonnal meg tudják kezdeni a hibaelhárítást. Az esetek többségében a felhasználók észlelése előtt értesülünk a hibákról, és még a bejelentés előtt javítani tudjuk azokat a proaktív hibafigyelésnek köszönhetően.

 

 

Szerver hosting
A saját fejlesztésű, 99,99%-os rendelkezésre állású szervertermünkben lehetőség van szerver elhelyezési (hosting) szolgáltatás igénybevételére. A saját szervereink mellett ügyfeleink jelentős része helyezte már el szervereit hosting szerződés keretében szervertermünkben. A vállalt rendelkezésre állási szint természetesen tartalmazza a megfelelő redundanciával rendelkező internet csatlakozást, tápellátást és hűtést, a tűz- és vagyonvédelmet is. Az elhelyezett szerverek fizikai hozzáférése egyedi szabályok betartása mellett lehetséges.